Butasii de trandafiri se inmultesc cu ajutorul hartiei de ziar. Uite ce trebuie sa faci!

Florile sunt esentiale pentru aerul pe care il respiram zi de zi, dar si mai esentiale sunt pentru iubitorii de plante care au multe flori si se ocupa cu drag de ele. Cei care au o gradina cu flori, in special trandafiri, trebuie sa stie un sfat foarte important despre cum se inmultesc butasii de […]

Florile sunt esentiale pentru aerul pe care il respiram zi de zi, dar si mai esentiale sunt pentru iubitorii de plante care au multe flori si se ocupa cu drag de ele.

Cei care au o gradina cu flori, in special trandafiri, trebuie sa stie un sfat foarte important despre cum se inmultesc butasii de trandafiri. Este un sfat simplu, uti, eficient si pe deasupra este si foarte ieftin, un truc care va inmulteste rozele.

Tot ceea ce aveti nevoie pentru a va atinge obiectivul este sa aveti, butasii de trandafiri, ziare, apa si pungi de plastic, iar timpul de realizare nu este unul lung.
Metoda poarta denumirea „Buritto” si presupune invelirea butasilor de trandafiri intr-o hartie umeda. Pentru ca trucul sa dea roade, butasii trebuie alesi cu atentie, trebuie sa nu fie foarte subtiri, mai subtiri decat un creion, ei trebuie sa fie grosi, sanatosi si fara sa prezinte urme de boala. Lungimea trebuie sa fie intre 15-20 de centimetri, iar taierea de jos a butasului se face sub un ochi, iar taierea de sus, aproape intre doua ochiuri.

Daca nu sunt alesi cum trebuie, este suficient ca un singur butas sa prezinte urmede mucegai, si se imbolnavesc toti butasii de trandafiri, asa ca mare atentie la cei pe care ii alegeti pentru ca munca depusa sa nu fie in zadar.

Toti butasii se strang la un loc si se infasoara intr-un ziar care sa ii acopere peste tot, anumiti iubitori de plante, aleg sa puna intre butasi cate o mana de pamant ca sa le regleze umiditatea. Butasii inveliti in ziare trebuie inmuiati putin in apa, atentie, nu foarte mult.

Dupa ce li s-a format radacinile, daca nu a inghetat pamantul, butasii pot fi plantati, ca orice alta floare, cu un ochi deasupra solului, iar restul in pamant. Pentru a trece cu bine de iarna, se pun peste ei o sticla de plastic, ii feresc de iarna grea, de frig si de inghet.

Secretul acestei metode este ca hartia sa fie stoarsa bine, pentru ca altfel, butasii riscasa sa produca mucegai, dar nici uscata sa nu fie pentru ca altfel se usuca toti butasii de trandafiri.

iulie 2019
LMaMiJVSD
« iun.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031