Efectul de „ploaie inghetata” a acoperit Romania. Iata care este cea mai buna metoda prin care iti poti dezgheta masina

A fost cod portocaliu de polei intoate judetele din sud-estul tarii, ceea ce a creat multe probleme soferilor pe drumuri. Pe drumul ce leaga orasul Braila de Buzau, zeci de soferi au ramas blocati, iar numeroase masini au derapat in judetul Bihor. Tot din cauza poleiului peste 70 de galateni au ajuns la spital cu […]

A fost cod portocaliu de polei intoate judetele din sud-estul tarii, ceea ce a creat multe probleme soferilor pe drumuri. Pe drumul ce leaga orasul Braila de Buzau, zeci de soferi au ramas blocati, iar numeroase masini au derapat in judetul Bihor. Tot din cauza poleiului peste 70 de galateni au ajuns la spital cu fracturi, luxatii si entorse la maini si la picioare. Conform medicilr, numarul celor care astazi au ajuns la spital cu astfel de probleme este de zece ori mai mare decat intr-o alta zi normala.

Stratul de gheata este unul destul de gros, care nu poate fi indepartat cu usurinta nici macar cu racleta. Chiar si solutiile din comert care teoretic ar trebui sa ajute la topirea zapezii sunt destul de inutile in situatia actuala.

In dimineata aceasta, toate masinile din Capitala erau acoperitre complet cu un strat gros de gheata. Soferilor le-a luat ore bune pana au reusit sa plece la drum. Cea mai buna solutie este ca soferii sa porneasca motorul, iar in acest fel masina se va dezgheta mai repede.

Intre Buzau si localitatea Vizireni, tot din cauza poleiului, traficul a fost blocat, iar mai multe masini au ramas captive in camp timp de 4 ore. Soferii declara ca au stat mult timp blocati in loc, fara posibilitatea de a pleca. Era polei pe carosabil si nimeni nu intervenea.

Si in judetul Bihor au fost probleme din cauza poleiului, iar in Galati strazile s-au transformat in imense patinuare, 70 de oameni ajungand la urgente cu fracturi sau luxatii. o femeie marturiseste ca a cazut pe gheata printre blocuri. Lidia, Sandru, medic UPU Galati spune ca au fost multe cazuri, in special de batrani cu multe fracturi, traumatisme craniene si pierderi de cunostinte. Doctorii au fost mirati ca au fost atatea cazuri intrucat a fost o zi libera in care puteau sa decida sa ramana in casa vazand ce este afara. Tot in Galati o ambulanta a fost implicata intr-un accident rutier din cauza poleiului.

Fenomenul de freezing rain, sau ploaie inghetata, este un fenomen meteo care se poate forma atunci cand ploaia intalneste o suprafata foarte rece si ingheata pe loc. Nu conteaza de ce material este vorba, metal sau asfalt. Recomandarea este sa fim foarte atenti si precauti in perioada urmatoare, daca observam aparitia fenomenului. In special soferii, dar si pietonii trebuie sa fie precauti, mai ales ca medicii au anuntat ca s-au inmultit in aceasta perioada fracturile si entorsele.

aprilie 2019
LMaMiJVSD
« ian.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930