Gestul incredibil facut de o romanca. I-a impresionat profund pe italieni. Iata ce a facut femeia

Italienii din Toscana au fost uimiti si miscati in acelsi timp de  catre gestul incredibil pe care o romanca a decis sa il faca pentru o persoana cu care nu a avut absolunt nicio legatura si de care nu avea absolut nicio obligatie. Viorica Sandu este numele romancei ce traieste de mai multi ani in […]

Italienii din Toscana au fost uimiti si miscati in acelsi timp de  catre gestul incredibil pe care o romanca a decis sa il faca pentru o persoana cu care nu a avut absolunt nicio legatura si de care nu avea absolut nicio obligatie.

Viorica Sandu este numele romancei ce traieste de mai multi ani in Lucca, Toscana. Femeia sufletista a pus pe o piatra funerara o fotografie, a plantat multe flori si a ingrijit un mormant care fusese lasat ani buni in paragina de catre cei care trebuiau sa aiba grija de el. Romanca aflase de la constinte ca in acel loc de veci fusese inmormantat un renumit profesor italian, care insa isi traise ultimii sai ani de viata in mizerie si chinuindu-se . Publicatia La Nazione a scris despre Viorica Sandu ca a facut un gest mic insa de o umanitate profunda.

Roberto Negro a fost un cunoscut si iubit profesor universitar din Toscana. El a incetat din viata anul trecut, in iunie, la varsta de 64 de ani. Pentru ca nicio ruda de-a lui nu a mai vrut sa stie nimic legat de el, trupul neinsufletit al lui Roberto a fost abandonat. In luna decembrie abia, el a fost ingropat de catre primarie in zona de cimitir ce era destinata doar persoanelor fara adapost.

Viorica a aflat trista poveste a profesorului Negro din ziare si a fost extrem de miscata si emotionata, mai ales cand si-a dat seama ca ea il cunostea de fapt din vedere, deoarece el umbla pe strazile din zona garii, zona unde ea locuieste.

Romanca si-a dorit atunci sa poata sa faca ceva pentru bietul profesor macar acum. Ea a facut astfel rost de o poza a profesorului universitar, iar mai apoi s-a dus la o firma specializata care a aplicat-o pe crucea de pe mormantul lui. Mai apoi ea a plantat si flori si a curatat locul de veci facandu-l demn de un profesor. Toate aceastea ea le-a facut pe propria ei cheltuiala. Victoria a declarat ca el nu a fost un vagabond, ci un om liber si merita astfel tot efortul pe care ea l-a facut.

aprilie 2019
LMaMiJVSD
« ian.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930