Iti poti proteja cardurile contactless de frauda! Iata cateva metode eficiente

In prezent tot mai multi oameni beneficiaza de carduri contactless, sunt mult mai practice si le este mult mai usor sa le foloseasca la cumparaturi sau sa plateasca cand ies in oras, cu prietenii sau cu familia. Mastercard, corporatia multinationala de servicii financiare, ce are sediul in Purchase, New York, Statele Unite ale Americii si […]

In prezent tot mai multi oameni beneficiaza de carduri contactless, sunt mult mai practice si le este mult mai usor sa le foloseasca la cumparaturi sau sa plateasca cand ies in oras, cu prietenii sau cu familia.

Mastercard, corporatia multinationala de servicii financiare, ce are sediul in Purchase, New York, Statele Unite ale Americii si are ca scop emiterea de carti de credit si debit a realizat anul trecut in ianuarie un sondaj prin care rezulta ca la momentul respectiv, la nivel global, se foloseau 370 de milioane de carduri contactless, acceptate in 111 tari i folosite in peste 8 milioane de locatii. Oamenii aleg acest tip de card fiindca le este foarte usor sa il foloseasca in momentul in care platesc, fara sa introduca codul PIN, asta daca suma nu depaseste o anumita limita.

Desi este un sistem inteligent si practic care le usureaza situatia tuturor beneficiarilor, acest lucru le aduce si o problema ingrijoratoare care ii pune semnificativ pe ganduri. Daca acest card ajunge pe mana cui nu trebuie, daca este pierdut sau cineva il ia fara ca beneficiarul sa stie, acesta poate face cumparaturi cu el fiindca nu trebuie sa introduca codul PIN, nu este necesar sa il stie. Cat timp achizitia nu depaseste suma minima, cel care intra in posesia cardului poate plati cu acesta fara nicio problema, si poate repeta acest lucru in mai multe puncte diferite de cumparaturi. In cazul in care achizitiile depasesc suma minima, atunci este nevoie sa se intorduca codul PIN.

Mare atentie! Daca aveti cardul cu voi si va aflati in zone aglomerate, cum ar fi mijloacele de transport in comun, supermarket-urile, in timp ce stati la coada, sau orice alt loc in care cineva sta aproape de Dumneavoastra, trebuie sa stiti ca cei care sunt rau intentionati si stau langa dumneavoastra, va pot lasa fara bani. Pentru a isi atinge scopul, acestia folosesc un dispozitiv improvizat. Insa exista solutii care ii pot impiedica sa faca acest lucru, iar dvs, ramaneti cu banii in siguranta pe cardul contactless.

Pentru a va proteja impotriva fraudelor, este indicat sa aveti un portofel cu protectie RFID, acesta impiedica sa fie citite cardurile.

Conform BT, o masura mai simpla si mai ieftina este sa infasurati cardul intr-o folie de staniol, este o metoda simpla si eficienta.

iulie 2019
LMaMiJVSD
« iun.  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031